Campania Clinton spune că a primit “un asistent” de la Bernie Sanders la dezbatere


Clinton

LAS VEGAS – John Podesta, președintele campaniei prezidențiale a lui Hillary Clinton, crede că a primit ajutor de la o sursă puțin probabil în timpul dezbaterii democrate marti seara la Wynn Las Vegas.

Podesta a spus Yahoo News el a crezut ca senatorul Bernie Sanders  “ne-a dat un asistent” prin declararea ca au existat “suficiente” acoperiri a scandalului din jurul lui Clinton a unui server de e-mail privat în timpul ei ca secretar de stat. Vorbind în sala de rotire după dezbatere, Podesta a sugerat in urma comentarilor facute de  Sanders “Despre E-mail lui Clinton ca ar aduce beneficii ambilor candidați.

“Am crezut că era plin de har și m-am gândit că, probabil, le-a dat el însuși un asistent  în cazul în care, din nou, majoritatea alegătorilor sunt democrati”, a spus Podesta. “Deci, hai sa vorbim despre problemele reale și ce vă permite să obțineți de pe acest lucru.”

Clinton a fost inițial întrebata despre e-mailurile ei in dezbatere de moderatorul Anderson Cooper. Ea a remarcat că a fost o “greșeală” de a utiliza o adresă de e-mail personala pentru afacerile oficiale ale Departamentului de Stat. Clinton a declarat de asemenea că ea a fost cat de transparenta a putut și a subliniat faptul ca a dorit sa  ateste despre e-mailurile si în fața comisiei Casa Benghazi la sfarsitul acestei luni. În lumina acestor lucruri, Clinton a sugerat nerabdarea de a trece sa “vorbim despre problemele care contează pentru poporul american.”

 

Sanders, care a câștigat dupa Clinton în sondaje, dar este încă ferm pe locul al doilea, a intervenit și a spus că, de asemenea, ar prefera să discute “probleme.”

“Permiteți-mi să spun ceva care nu poate fi foarte important pentru politica, dar cred că secretarul are dreptate, și că poporul american este satul și obosit de  subiectul mesajele trimise prin email”, a spus el.

Clinton și Sanders au râs in acelasi timp și si-au strans mana..

Yahoo News l-a întrebat pe Podesta daca campania lui Clinton i-a fost “recunoscătoare” lui Sanders pentru comentariile sale.

“Am crezut că era plin de har și l-am respect pentru asta “, a declarat Guido Podesta de Sanders. “M-am gândit că … el a reflectat punctul meu de vedere, care este, si m-am săturat să vorbesc despre afurisitele astea de e-mailuri.”

Sanders a discutat, de asemenea despre comentariile sale despre e-mailuri lui Clinton  în sala de rotire după dezbaterea. El a descris remarcile sale ca fiind “un fel de răspuns spontan.”

Un reporter a întrebat dacă el, Sanders s-a simtit ca si cum ar fi dat un “cadou mare” pentru Clinton. Sanders a insistat el nu a cantarit raspunsurile cu privire la întrebările puse despre utilizarea e-mail de Clinton și a fost pur și simplu ceea ce sugereaza problema si a fost acoperit în mod incorect de presa.

“Eu nu știu că i-am dat un cadou mare, dar ceea ce am spus a fost adevărat. Uite, această țară se confruntă cu crize enorme “, a spus Sanders. “Ați auzit-mi să spun acest lucru înainte, că mass-media nu face o treabă bună în concentrându-se pe ceea ce poporul american vrea să vadă concentrat asupra. Ei vor să știe de ce acestea devin mai săraci și toți ceilalți devine mai bogat. “

Sanders a făcut aluzie la investigațiile în e-mailurile fiind efectuate de Congres și FBI-ul. El a susținut că ar fi cel mai bine pentru reporteri pentru a permite “procesul” continua pe cont propriu și să se concentreze asupra “problemelor reale ale ce clasa de mijloc americană dispare” în acest timp.

“Tu sti si eu stiu ca dacă aș fi atacat-o pe Hillary Clinton as fi pe primele pagini al fiecarui ziar. Te-ar derula iar si iar , a declarat Sanders, adaugand,” Asta nu e ceea ce poporul american vrea. Deci cum spuneam foarte simplu este, “Destul cu e-mailurile.” Exista un proces, vom vedea ce se întâmplă. “

Sanders a fost, de asemenea, întrebat ce ar spune susținătorii săi care cred că sunt întrebări “legitime ” despre e-mailuri Clinton. El a subliniat că observațiile sale au fost axate pe ceea ce vede el ca o acoperire excesivă a problemei.

“I-am dat punctul meu de vedere și ar putea fi preocupări legitime. Ceea ce am spus este că  există un proces în curs de desfășurare. Nu am spus , uita de problema, ignora problema “, a explicat Sanders. “Există un proces. Ceea ce am spus a fost pentru tine, la CNN, CBS și, și la NBC. “