LUCRURI CE TREBUIE SA LE STII DESPRE BENEFICIILE RETRAGERII DIN CAMPUL MUNCII

 

varsta-de-pensionare-a-barbatilor-va-fi-65-de-ani-din-2014

Lucruri cum ar fi modul in care faptul ca lucrezi in continuare poate afecta aceste beneficii, daca va trebui sa platesti impozite pe beneficii, precum si daca modul de colectare mai devreme te poate afecta pe tine si pe partenerul tau.

Securitatea sociala foloseste ceva numit ‘varsta de pensionare completa’ pentru a calcula cantitatea venitului lunar pe care il vei primii. Vârsta de pensionare completa ( VPC ) se bazează pe anul  și pe ziua de naștere – ceea ce înseamnă ca nu toată lumea are aceeași VPC . Oameni mai tineri au o VPC mai mare decât cele deja acordate de securitatea sociala. VPC stabilește cand sunteti eligibili pentru ceea ce se numeste suma de beneficii completa sau valoarea de asigurari primara. Dacă beneficiezi de VPC prea devreme va trebui să iei o prestație redusă și, în cazul în care beneficiezi de VPC prea tarziu devii eligibil pentru credite de pensionare întârziate. Este, de asemenea, important de remarcat faptul că există un program diferit a VPC in ceea ce priveste beneficiile pentru văduvă / văduv.

Va intrebati daca ar trebui sa incepeti sa beneficiati de securitate sociala de la varsta de 62 ani? La urma urmei, varsta de 62 este cea mai fragedă vârstă la care puteți începe a beneficia de securitate socială și la fel ca mulți oameni,  probabil înclinați să începeti a lua aceste beneficii cât mai curând posibil . Înainte de a vă îndrepta spre cel mai apropiat birou de securitate socială pentru a aplica să evaluati toate opțiunile. Mergand pe acest drum este aproape o decizie irevocabilă – odată ce începe colectarea de securitate socială se poate opri doar dacă vă aflați în primele 12 luni de la începere și, în acest caz, trebuie să rambursati ce ați primit până în prezent . Revendicarea devreme are consecințe ; dacă sunteți căsătorit ( sau ati fost casatorit cel puțin zece ani ) veti anula opțiunea de a utiliza strategii pentru a comuta între un beneficiu nupțial și propriul beneficiu mai târziu .O altă consecință a lua securitate socială timpurie este modul in care orice venit suplimentar obținut ar putea afecta beneficiile.

Dacă vă luati  prestațiile de securitate socială precoce ( inainte de varsta de pensionare completa ) și continui să lucrezi și să faci prea mult , atunci beneficiile pot fi reduse. Această reducere se aplică numai până când ajungeți la vârsta de pensionare completa. Reducerea se bazează pe câștiguri. Câștigurile nu pot fi peste limita câștigurilor de securitate socială. Vestea bună este aceea ca venitul din investiții nu contează față de limita anuală a veniturilor ; singurul venit care contează este să câștigați venituri de la locul de munca. Unele persoane de 62 de ani incep si beneficiaza si nu cunosc aceasta regula. Ei continua sa lucreze sau se duc sa lucreze un an mai tarziu. Odata ce ati atins varsta de pensionare completa puteti strange orice suma si nu se va aplica vreo reducere.

Mulți oameni presupun ca prestațiile de securitate socială nu sunt impozate. În conformitate cu legislația, 15 % din beneficiile primite sunt netaxate- pe de altă parte 85 % pot fi impozitate decât dacă nu aveti si alte surse de venit . Există o formulă care este utilizata pentru a determina cantitatea de prestații supuse impozitării. Aceasta depinde de starea civilă și cât de multe alte venituri ai . Mulți pensionari afla despre această impozitare numai după ce încep a beneficia de pensii. Ei sunt de multe ori șocați de creșterea răspunderii lor fiscale.