Planurile facute pentru Noul An sunt un lucru rau

13835544667a8816cb

Toată lumea are o listă mentală a obiceiurilor care ar dori să le schimbe, și Anul Nou pare un moment perfect pentru a începe . ” Dupa Revelion nu voi mai … ” este o expresie pe care toata lumea o repeta si adevenit chiar ca un obicei prostesc . Dar aceasta este doar retorică si toata lumea stie acest lucru dar nimeni nu vrea sa o spuna cu voce tare . Doar pentru că sună bine la ureche , nu înseamnă că acesta conține orice adevăr semnificativ . Anul se va schimba cu siguranță , dar vei fi probabil aceeași persoană la 1 ianuarie 2016 , care ai fost pe 31 decembrie 2015 .

Statisticile sunt sumbre : doar 8% dintre persoanele care fac planurile pentru noul an rămân cu gandul de a se tine de ele , iar cei care nu le abandoneaza după obicei fac acest lucru doar o saptamana. Planurile nerealiste sunt predestinate esuarii. Și este nerealist să credem că puteți depăși imediat un obicei pe care l-ai savarsit ani , si e ca si cum ati avea ani de stabilire cu acest obicei . Dar este aceasta oare acesta un mod necesar dar totusi dăunător ? Există o șansă cat de mare ca acest rau sa dea totusi motivarea de care ai nevoie. Nu neaprat ai nevoie sa schimbi lucrul pe care ti-l propui dar ai nevoie de o mativatie care sa te puna la treaba . Dacă planul tau de dupa anul nou este sa mananci mai putin , dar nu ai nici-un plan în legatura de ce poti face in privinta aceasta prin diverse mijloace – sau chiar dacă aveți un plan și nu va reuseste – va va dat totusi daune la sentimentul de auto-valoare , chiar daca a fost singurul lucru care va facut sa va tineti de treaba cat de cat . Dacă aveți deja o relație complicată cu alimentele , mecanismul de adaptare probabil va fi un eșec , mancand chiar mai multe alimente . Astfel planul dumneavoastra de anul nou de a manca mai putin poate duce la a mănâncă mai mult . Băutul se incadreaza in aceeasi categorie si are acelasi sistem de functionare , consumul de droguri , fumatul , găsirea unui partener , exercitarea , etc. , totul merge pe acelasi principiu . Nu ii poti interzice corpului ce pana acum era firesc pentru el ,doar pentru ca este Revelionul si imediat incepe un an nou si trebuie neaparat o schimbare pentru ca doar nu se numeste degeaba “ An Nou “ – trebuie sa fie ceva nou .

Practica de a face planuri pentru noul an , datează din Babilonul antic , si de a face promisiuni dumnezeilor lor pentru Anul Nou , de multe ori având de a face cu sarcini grele sau sarcini ușore , realizabile . Ei promiteau si faptul ca vor da inapoi toate utilajele agricole împrumutate .

Acum promisiunile sunt făcute să ne simtim mai bine în primul rând fata de natura psihologica . Amenințarea de repercusiune indeparteaza problemele mai complexe si aceasta este metoda de “ impindere “ pentru a rezolva , sansele de succes fiind semnificativ reduse .

Când schimbarea dvs. de comportament se stabileste la o anumită dată , aceasta este o oportunitate de a eșua dar și de a recupera , dar in niciun ca sa nu credeti ca ” nu mai bine . ” Dacă credeți că puteți schimba ceva doar pentru ca este Anul Nou , va trebui să aștepti inca un an întreg înainte de a primi inca o dezamagire pentru ca probabil anul urmator va veti propune acelasi lucru si veti realiza ca nu s-a rezolvat nimic anul precedent.