Rusii si focurile asupra Siriei

focuri

Doar două săptămâni de la primele lovituri aeriene asupra Siriei, iar ritmul avioanelor aeriene ale Rusiei s-a intensificat în mod semnificativ, iar concentrarea sa s-a schimbat.

Puterea aeriană rusă este acum folosita pentru a sprijini ofensivele forțelor guvernamentale siriene și a aliaților sai pe teren.

Care este scopul acestei noi faze a operațiunii?

Analist cu sediul în SUA, Michael Kofman, membru CNA Corporation, și un savant de la Institutul Kennan, spune ca armata siriană încearcă să reia teritoriul pierdut în acest an în provinciile Hama și Latakia, împingând nordul și estul spre Idlib și Alep.

“În mod ideal, ar dori să se mute linia frontului înapoi până la orașul Jisr al-Shigour și granița cu Turcia, blocarea accesului în zonele Alawite, și consolidarea controlului în centrul teritoriului în jurul valorii de Homs”, spune el.

“Cu sprijinul iranian, și forța de aer a Rusiei, armata siriană speră să facă câștiguri rapide pe teren.”

Dmitri Gorenburg, un expert militar rus, care a studiat la Centrul Davis de la Universitatea Harvard, este de acord.

“Scopul rămâne de a consolida controlul guvernamental pentru domenii-cheie în partea de vest a țării și în jurul valorii de Damasc, precum și asigurarea legăturilor dintre cele două zone”, spune el.

Intensificare

Acest lucru ar explica modelul de greve, care au fost orientate în principal de rebelii situati în apropierea acestor domenii, mai degrabă decât în ​​nord-estul țării.

Un atac aerian împotriva a ceea ce Rusia spune că este un cantonament ISIS din provincia Idlib, și-a intensificat în mod semnificativ operațiunile, în medie 50-60 de greve pe zi și atingerea unor obiective de lovit ( 86 la 13 octombrie ).

Dl Kofman spune ca forțele guvernamentale siriene fac castiguri -, dar au luat-o de la rebelii înarmați.

“Până în prezent, ofensiva siriana face progrese în ambele provincii Hama și Latakia”.

Andrew Tabler, senior la Institutul Washington pentru Politica Orientului Apropiat, a declarat ca distrugerea depozitelor de arme de către ruși, afectează capacitatea rebelilor de a lupta înapoi.

“În cele din urmă, însă, regimul [președintele Siriei, Bashar Al-] Assad nu dispune încă de forță de muncă – rapoarte indică faptul că forțele sale sunt mai crescute in Iran.”

Deci campania de bombardamente rusesti slăbește adversarii guvernului sirian, și enerveaza susținătorii lor din Golf.

Într-o mare măsură, forțele de opoziție dispar si sunt împinse sa formeze alianțe tacite între ofensiva guvernului sirian pe de o parte și avansatul grad de luptă, pe de altă parte.

US ajuta?

Obama

Deja întrebările sunt ridicate cu privire la acest subiect.

SUA își intensifică livrările de muniție la grupurile pe care le susține, deși dupa cum noteaza analistul sirian, Joshua Landis, “problema reală este dacă SUA se angajeaza sa contribuie pentru rebelii siriene, pentru a câștiga”.

Președintele Obama se confruntă cu decizii dure despre sprijinul pentru rebelii sirieni.

El adauga: “[Președintele american Barack] Obama a declarat deja că nu vrea să lupte cu Rusia peste Siria, dar el ar putea ajuta saudiții cu livrari de arme.”

Dl Landis subliniază că intensificarea livrărilor de arme nu are nici o garantie. Într-adevăr, unii analiști cred că, dacă guvernul sirian face progrese semnificative, atunci saudiții și aliatii sai ar trebui să fie foarte precauti.

Mr Kofman spune: “Pentru ei, acest lucru nu este despre Siria”. Decizia SUA de a abandona planul de ajutor si de a instrui echipajele pentru guvernul sirian este, domnul Kofman spune, “o rușine”.

Cat despre posibilitatea ca presiunea pe care au eliberat-o cu ajutorul forțelor președintelui Assad, rușii, se va transforma într-o a treia fază a campaniei și vor intensifica oare atacurile împotriva ISIS?

” Dacă vrei sa distrugi omul sau familia, trebuie sa distrugi, de asemenea, statul. ”